- רשלנות רפואית -
מדובר בתביעות העוסקות במחדלים ומעשים של רופאים גיניקולוגים, אנשי צוות והמערך של חדר הלידה בכללותו, אשר הובילו לנזקים לעובר, ליולדת או לשניהם. מטרתן המרכזית היא לחייב את הגורמים האחראיים לפיצויים כספיים אשר יסייעו לנפגעים בשיקום חייהם, או חלילה בנזיקין עקב מוות.
מתי מתבצעת רשלנות רפואית בלידה – רשלנות רפואית בלידה עשויה להתרחש בכל אחד מהשלבים בו שוהה היולדת בבית החולים, ונתונה להשגחתו וטיפולו של הצוות הרפואי. הצוותים בחדר לידה מחויבים לפעול במסגרת נהלים ברורים ומקובלים כדי למנוע מהתינוק והיולדת נזק, וחריגות מהם עלולות בהחלט לגרום לנזקים כדוגמת המקרים הבאים:
טעות בבחירת שיטת הלידה – לעיתים בוחר המיילד בשיטה שאינה הולמת את מצבה הרפואי של היולדת, למשל עקב היעדר ציוד מתאים או הבנה שגויה של ממצאי המוניטור שבודק בכל שנייה את מצב העובר. כאשר נגרמים נזקים ליילוד עקב הבחירה השגויה קיימת בהחלט עילת לתביעת רשלנות.
חוסר הסכמה מדעת – לפני ביצוע פעולות או הליכים רפואיים, כגון מתן אפידורל או ניתוח קיסרי, מחויב המערך הרפואי במתן הסברים מפורטים לגבי הפרוצדורה, כולל הסיכונים הקשורים בה. רק לאחר שמסרה היולדת את הסכמתה ניתן לבצע את ההליך. גם כאן, במקרה שלא נמסרו ליולדת הפרטים הרלוונטיים והיא לא נתנה את הסכמתה לאור הבנתם, תיתכן עילה לתביעה.
עיכוב בחילוץ עובר שנמצא במצוקה – זהו סוג חמור במיוחד של תביעות בהן התינוק שנמצא ברחם סובל מחוסר חמצן וכל שנייה שלא מוציאים אותו נגרם לו נזק נוירולוגי חמור.
רשלנות בפעולת הלידה – לעיתים מתקיימת רשלנות בעת הלידה עצמה, כגון שימוש שגוי במכשור או גרימת נזקים ליולדת בעת ניתוח קיסרי. דוגמאות לכך מהוות השארה של חלקי שלייה בתוך הרחם, גרימת קרעים בנרתיק, שימוש מוטעה בתופסנים בלידת ואקום, ועיכוב בלתי סביר בביצוע ניתוח קיסרי.
במידה והנכם סבורים כי חוויתם אירוע בעל אופי רשלני, מומלץ להתייעץ ולבדוק האם המקרה שלכם עומד בקריטריונים של רשלנות ומכח זה, הצדקה לניהול תביעה.
מידע המופיע במאמר / עמוד זה אינו מהווה ייעוץ משפטי/רפואי ו/או תחליף לייעוץ משפטי/רפואי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא, וכן אינו מהווה טיפול משפטי/רפואי ו/או תחליף לטיפול משפטי/רפואי מקצועי או אחר.