אז איך בעצם מחשבים את תאריך הלידה המשוער?
בעבר, עם איחור בווסת, היו הנשים סופרות תשעה חודשים, והחל מתחילת חודש תשיעי , נערכות ללידה. יש הסוברות כי התארגנות זו, היא שיצרה את המושג "קינון".
כיום, ההריון נרשם החל מתאריך הווסת האחרון. למרות שהוא מתחיל כשבועיים לאחר מכן, כאשר מתרחש הביוץ. כיוון שקשה לדעת את מועד הביוץ, קבעו את יום הווסת כמדד לחישוב גיל ההריון. את גיל ההריון מציינים על ידי חלוקה לשבועות. הסיבה לכך היא הבדיקות והמעקבים הרבים שהתווספו עם השנים. כך, קל יותר לבדוק את שלום האם והעובר.
לידה במועד נחשבת כזו המתרחשת בין השבועות 37-40 .
לידה המתרחשת לפני שבוע 37 היא לידה מוקדמת. בארץ יש כ7% מכלל הלידות אשר מתרחשות לפני המועד. לשבוע ההריון בו מתרחשת לידה מוקדמת ישנה משמעות רבה מבחינת הסיבוכים ובעיות הפגות, ולכן נעשית חלוקה עפ"י שבוע הלידה. לידה בשבועות 34 ועד 37 הינה לידה מוקדמת מאוחרת . לידה בין השבועות 32-34 נקראת לידה מוקדמת בינונית. בין השבועות 28-32 זוהי לידה מוקדמת מאד וקודם לכן זו לידה מוקדמת קיצונית.
לידה לאחר המועד המשוער נקראת " הריון עודף" . בשבועות אלו תתבקשי להגיע לביקורת הריון עודף במרפאה או בביה"ח. החל משבוע 41, ועפ"י נתונים אישיים, ופרוטוקולים של בתי החולים, ימליץ הצוות על יילוד. מחשש להזדקנות שילייה וסיכון ההריון.
כאמור, ישנה חשיבות גדולה מאוד בספירת ההריון בשבועות בצורה נכונה בשביל הבדיקות והמעקב. אך מי שתשתמש בשיטה זו של גילוי גיל ההריון הוא לרוב רופאת הנשים שלך. אך ביום יום ובשפה משפחתית וקהילתית, קל יותר לציין את החודש בו את נמצאת. בנוסף ישנם מצבים בהם נדרשת בדיקת הטרימסטר = חלוקת הריון ל3 שלבי התפתחות העובר. כל טרימסטר נמשך כ3 חודשים. טרימסטר נבדק עבור נטילת תרופות בהריון ועוד.
בואי נעשה סדר:
חלוקת ההריון עפ"י טרימסטר-חודש-שבוע
טרימסטר ראשון :
שבועות 1-6 חודש ראשון.
שבועות 7-10 חודש שני.
שבועות 11-15 חודש שלישי
טרימסטר שני :
שבועות 16-19 חודש רביעי.
שבועות 20-23 חודש חמישי.
שבועות 24-27 חודש שישי
טרימסטר שלישי:
שבועות 28-32 חודש שביעי.
שבועות 33-36 חודש שמיני.
שבועות 37-40 חודש תשיעי
הריון עודף: שבועות 41-42..
איך תדעי באיזה שבוע את בדיוק? שבוע הריון מסתיים עם תום שבוע הריון. בכל אותו יום, בכל שבוע , ישתנה לך שבוע ההריון, ומעבר אליו יספרו הימים ב+. לצורך העניין, אם את בשבוע 15 ביום ראשון. ביום שני תוכלי לציין שבוע 15+1. אין סיבה לחשב חישובים מסובכים מידי, בדיוק בשביל זה יצרנו עבורך את מחשבון ההריון שנמצא כאן . בו תוכלי לקבל את התל"מ – (תאריך הלידה המשוער ) שלך וגם פירוט על מה מתרחש בכל שבוע הריון, התפתחות העובר, שינויים שחלים בך, ומה חשוב לך לזכור ולדעת.